Verzekerde zorg

Vergoeding van de begeleiding bij klachten is in bepaalde gevallen mogelijk via de Generalistische basis GGZ , middels uw ziektekostenverzekering. (ik ben BIG geregistreerd GZ Psycholoog, reg. Nr. 19061680025
Een verwijzing van uw huisarts is noodzakelijk om voor vergoeding in aanmerking te komen.(eigen risico is wel van kracht). De ernst van uw klachten zijn leidend voor hoeveel gesprekken er vanuit de verzekering vergoed worden. Klachten die in aanmerking komen voor vergoeding zijn:

  • (lichte) depressie of angst
  • Overspannenheid, stress en " burn-out"
  • Zingevings- of levensfaseproblemen
  • Problemen met zelfstandigheid, onzekerheid of assertiviteit
  • Vaak voorkomende conflicten, relatieproblemen

Martijn Rijnboutt is geregistreerd GZ psycholoog. Zijn begeleiding kan daarom via de zorgverzekering worden vergoed.

"De klacht is een symptoom"

Als u ergens last van heeft, is het vanzelfsprekend dat u daarvan afwil. Klachten zijn een symptoom van disbalans. In mijn begeleiding kijken we naar de oorzaak van uw klacht. Waar komt de klacht vandaan?

Ik geef tips en handvatten, die u helpen om situaties hanteerbaar te maken en uw mentale weerbaarheid te versterken. Maar mijn belangrijkste instrumenten zijn vragen stellen en luisteren. Dat stelt u in staat om zelf een eigen antwoord te geven op wat er speelt. Samen dringen we door in de structuur die tot de klacht heeft geleid. Hierdoor bent u in staat om te voelen wat u werkelijk nodig heeft. Met dit inzicht kan u nieuwe keuzes maken en opent u de weg naar uw eigen vitaliteit. (prima)

Het handhaven van de huidige situatie kan stressvol zijn en klachten veroorzaken, maar tegelijkertijd levert het wat op - zoals veiligheid of zekerheid. Zo is het ook met veranderen; er ontstaan nieuwe mogelijkheden, maar tegelijk gaan er ook dingen verloren. Als psycholoog faciliteer ik inzicht in beide kanten.