Coaching

In mijn coaching onderzoeken we samen wat de weg terug naar uw vitaliteit is. Ik werk vanuit een oprechte interesse en kom snel tot de kern. In onze gesprekken geef ik terug wat ik waarneem. Dit is uw uitnodiging om de werkelijke aard van wat er aan de hand is onder ogen te zien. Mijn coaching geeft de bedding om naar u zelf te kijken. En daar verantwoordelijkheid voor te nemen.
In het traject maken we de beweging van diffuus naar scherp; van onbewust naar inzicht.

Kunnen – Willen – Zijn
We werken met drie niveaus.
Kunnen Concrete vragen over situaties waarin dingen niet lekker lopen hebben vaak betrekking op het niveau van 'kunnen'. Dit gaat over competenties. Ik coach u bij het versterken van vaardigheden zoals assertiviteit, planning, time management.

Willen In het traject herstelt u het contact met uw authentieke drijfveren. Wat geeft u energie? Wat voedt u?
Dit betekent dat we ook eerlijk kijken naar wat er bewust en onbewust speelt.

Zijn In elke situatie zijn er kosten en baten. Dit heeft direct invloed op de vitaliteit die u in uw werk en daarbuiten ervaart. In het traject onderzoeken we wat uw optimale balans is. Zodat u de stappen kan zetten om te worden wie u bent.

Mindfulness

Als we met elkaar praten, doen we dit gewoonlijk vanuit onze bewuste gedachten. Maar waar we ons bewust van zijn, is grofweg 20 procent van wat er werkelijk speelt. Het topje van een ijsberg als het ware, waarvan het grootste deel onder de oppervlakte zit.

In mijn begeleiding maak ik gebruik van eenvoudige lichaamsgerichte oefeningen. Hierdoor blijken we contact te kunnen maken met de 80 procent die onbewust was. Doordat u een completer inzicht krijgt in wat voor u belangrijk is, bent u in staat om tot eigen oplossingen te komen.

Vitaliteit

Onderhoud je Mentale gezondheid en vitaliteit in je werk.

Je leert werken met een toolkit om je vitaliteit en mentale weerbaarheid te versterken, te onderhouden en te bewaken. Hiermee kan je verantwoord en duurzaam blijven werken, ook bij stress en hectiek.

Voor wie:

iedereen die merkt dat omgevingsfactoren, werkdruk, te weinig ondersteuning van het management etc. zijn mentale gezondheid kan ondermijnen.

Inhoud:

Interactieve workshop met kennisoverdracht en praktisch gerichte oefeningen:

  • ‘Hoe zorg ik voor een gezonde balans in mijn werk?’
  • ‘Hoe herken ik signalen van overbelasting en hoe voorkom ik dat ik onderuit ga?’
  • ‘Hoe geef ik op effectieve wijze (assertief en niet agressief) mijn grenzen aan?’
  • ‘Hoe zorg ik voor een adequate balans werk-privé?’

Resultaten:

  • Meer ontspanning en balans in je werk
  • Grip op energiegevers en -nemers
  • verhoging van kwaliteit van keuzes die je maakt
  • versterking vitaliteit, weerbaarheid en effectiviteit

Investering: op offertebasis

Locatie Gebouw de Pionier of op locatie Klant